Raad Haarlemmermeer praat over Bauhaus in Cruquius

HOOFDDORP – De gemeenteraad van Haarlemmermeer buigt zich over de wenselijkheid van de komst van mega-bouwmarkt Bauhaus naar Cruquius.

Dat gebeurt met een bijzondere vergadering. Deze werd namelijk vorig jaar aangevraagd door de lokale politieke partij CDVP van Anneke van der Helm. Bij de verkiezingen van 21 november verloor de CDVP haar ene zetel. Niettemin gaat de aangevraagde vergadering over Bauhaus door.

Bauhaus is een enorme bouwmarkt, niet alleen voor particulieren, maar ook voor ondernemers. Voor hen komt er een drive-in waar ze met hun bedrijfsbusje bouwmaterialen kunnen ophalen.

De buurtvereniging en omwonenden in Cruquius vrezen een enorme verkeerstoename van en naar de toch al drukbezochte woonboulevard. Aangezien de komende jaren ook woonwijken ten noorden en zuiden van de Kruisweg (N201) komen is de vrees dat het verkeer hopeloos vast komt te zitten.

Volgens B en W van Haarlemmermeer is alles onder controle. De CDVP twijfelt daaraan en wil weten hoe de andere partijen in de gemeenteraad hier over denken.

Bron: Haarlems Dagblad.