Omwonenden komen in actie!

Omwonenden zijn niet blij met de voorgenomen bouwplannen op het kantorengebied Beukenhorst-West in Hoofddorp. Ze vinden dat ze onvoldoende zijn gehoord en vrezen in de toekomst voor overlast van dit gigantische project in het centrum van het dorp. Daarom is de belangenvereniging “Maak Beukenhorst mooi!” opgericht. Voorzitter van deze vereniging is Tim van de Poppe, nr. 2 op de kandidatenlijst van de CDVP. Het zal u niet verbazen dat de CDVP de belangenvereniging en Tim van harte steunt. Hieronder ziet u het persbericht van “Maak Beukenhorst mooi!”, dat onlangs naar de pers is verstuurd.

Persbericht Vereniging Maak Beukenhorst mooi!

Het Haarlems Dagblad maakte op 12 juli jl. melding dat omwonenden boos waren over de voorgenomen bouwplannen op het kantorengebied Beukenhorst te Hoofddorp. De bebouwing dreigt door de komst van een grote projectontwikkelaar, te hoog en massaal te worden, waardoor de omwonenden ernstige overlast gaan ondervinden. Een dikke week later berichtte de krant dat de participatie bij de ontwikkeling van Hyde Park was mislukt. Wel meepraten over bankjes en voetpaden. Over de impact van 4.000 appartementen direct voor de deur: Ho maar.

Op verzoek is er een belangenvereniging “Maak Beukenhorst mooi” door Theo Luigjes, Leontine van Melle en Tim van de Poppe opgericht. De naam van de vereniging zegt het al. De vereniging zal zich mengen in de verschillende procedures die bij de realisatie van de bouw nog noodzakelijk zijn. De belangen van de omwonenden worden voorop gesteld. Minder massaal en geen schaduw voor omwonenden!

De vereniging treft blijkbaar doel. De gemeente heeft de gemeente uitgenodigd voor een gesprek op korte termijn. Ook de CDVP staat achter het initiatief. Anneke van der Helm en Tim van de Poppe trekken het breder; “Inspraak moet inspraak zijn en geen zoethoudertje zijn zoals nu blijkt binnen de verschillende dorpen en kernen”. We trekken het breder dan alleen Beukenhorst.

De vereniging zoekt leden die het mogelijk maakt om actie te gaan voeren zodat Beukenhorst  niet alleen voor toekomstige, maar ook voor huidige inwoners van Hoofddorp een mooie woonplek wordt. Hiervoor is uiteraard een kleine bijdrage gewenst waarmee procedures gevoerd kunnen worden.

Het devies is: Verenigt u!

Bron: Persbericht.