Gemeente doet onderzoek naar steun voor lokale media

HAARLEMMERMEER De gemeente gaat een onderzoek doen naar de stand van zaken bij lokale media in Haarlemmermeer, en de vraag of de gemeente deze media moet ondersteunen. De gemeenteraad nam afgelopen donderdag een gezamenlijke motie van D66, PvdA, CDVP en Forza! over dit onderwerp aan.

VERKIEZINGEN “Wij vinden het enorm belangrijk dat inwoners geïnformeerd worden over wat er speelt in de gemeente en in hun directe omgeving”, zo verduidelijkte Meegdes. “Straks zijn er verkiezingen en dan is het handig dat men de verschillen tussen de partijen weet.”

De indienende partijen lieten zich inspireren door de gemeente Leiden, waar eerder al een lokaal mediafonds werd opgetuigd. Volgens Meegdes is het niet meteen de bedoeling dat dit ook in Haarlemmermeer gaat gebeuren, maar is het wel belangrijk om te weten hoe de zaken ervoor staan, zodat in de volgende raadsperiode kan worden besloten of lokale media daadwerkelijk een handje moeten worden geholpen.

INMENGING Arjo van Bezooijen (ChristenUnie-SGP) steunde het onderzoek, maar wees wel op het gevaar van ongewenste politieke inmenging. “Ik denk zomaar dat er andere politieke partijen zijn die politiek betrokken willen zijn bij de media. Ik vind dat we daar verre van moeten blijven.” Uiteindelijk kreeg de motie voldoende steun vanuit de raad, en kan het college dus aan de slag. Het is de bedoeling dat de uitkomsten van het onderzoek in de eerste helft van 2019 bekend worden.

Bron: HC Nieuws.