Raad heeft hoge verwachtingen van Onno Hoes

HOOFDDORP De gemeenteraad heeft hoge verwachtingen van waarnemend burgemeester Onno Hoes. Dat blijkt uit reacties van diverse fractievoorzitters op de benoeming van de VVD’er.

Ook lokale partij HAP is erg blij met de benoeming van Hoes, zo laat vicefractievoorzitter Sophie van de Meeberg weten. “We wensen hem enorm veel plezier in onze kleurrijke en diverse gemeente.”

Het CDA is positief over de komst van Onno Hoes. “Wij hebben alle vertrouwen in deze ervaren bestuurder”, zo zegt fractievoorzitter Mariëtte Sedee.

Fractievoorzitter Nicole Mulder van GroenLinks kijkt uit naar de samenwerking met de waarnemend burgemeester. “Wij verwachten dat Onno Hoes gezien zijn brede ervaring op het gebied van veiligheid, het sociale domein en zowel regionale als landelijke vraagstukken de waarneming voor onze dynamische gemeente op een goede wijze kan invullen.”

Fractievoorzitter Paul Meijer van Forza! noemt Onno Hoes een ‘prima keuze’ voor Haarlemmermeer. “Helaas hebben de inwoners geen zeggenschap gehad en dat is jammer,. Wij zijn dan ook groot voorstander van de gekozen burgermeester. Maar wij wensen Onno Hoes veel succes in onze mooie gemeente.”

Fractievoorzitter Arjo van Bezooijen van de ChristenUnie-SGP zegt dat zijn fractie de heer Hoes een ‘goede en gezegende periode’ in Haarlemmermeer toewenst.

Fractievoorzitter Rinus Beusenberg van SRH zegt enthousiast te zijn over de komst van Onno Hoes. “In de periode medio 2015, toen hij in mijn optiek onterecht onder vuur kwam te liggen in Maastricht, viel het mij op dat Onno Hoes breed werd geprezen om zijn bestuurlijke kwaliteiten. Ik vroeg mij hardop af waarom men hem dan niet door dik en dun heeeft gesteund. Het onrecht wat hem toen werd aangedaan, bracht mij destijds al de gedachte dat wanneer hij in de gemeente Haarlemmermeer burgemeester wilde worden, ik hem voor de volle 100 procent zou steunen.”

“Mijn steun aan Onno Hoes om burgemeester in onze gemeente te kunnen worden, werd nog sterker doordat hij specifiek op een vraag van mij of hij ook boven de partijen zou blijven staan, wanneer het zijn eigen partij de VVD betrof, hij heeft beloofd ten alle tijde boven de partijen te staan, zelfs in situaties wanneer het de VVD betreft, de partij waar hij lid van is. Ik heb daarop als reactie gegeven dat de SRH hem dan altijd zal blijven steunen. De tijd zal het leren.”

Fractievoorzitter Anneke van der Helm van de CDVP denkt dat Haarlemmermeer opnieuw een ervaren burgemeester krijgt. “Zijn staat van díenst is bekend. Qua persoonlijkheid verschillend van de vertrekkende burgemeester Theo Weterings maar hij overtuigt door de snelheid waarmee hij schakelt en zijn enthousiasme om onze gemeente en haar inwoners te leren kennen.”

Ook raadslid Anneke van der Veer zegt blij te zijn met de komst van Onno Hoes. “Binnen onze contactcirkel is de heer Hoes bekend in zijn functie als voorzitter van het Schakelteam dat gemeenten adviseert in beleid voor opvang van mensen met verward gedrag. Hierin werd hij zeer gewaardeerd. Ook in zijn vorige bestuursfunctie werd hem lof toe gewoven.”

“Onze persoonlijke indruk is dat de heer Hoes een aimabele en open burgemeester is met eigentijdse denkbeelden over bestuur en lokale democratie. Waar ik bijzonder veel waardering voor heb is zijn persoonlijke veerkracht nadat hij, vanwege privézaken, volledig werd neergesabeld in de baggermedia, maar dat zal u niet verbazen in mijn positie.”

Bron: HC Nieuws.