Pleidooi voor meer woningen in Victoriapark

HOOFDDORP De VVD-fractie heeft vorige week tijdens de raadsvergadering een amendement ingediend om het aantal woningen in het Victoriapark in het gebied De Parken in Hoofddorp-Zuid te handhaven op het oorspronkelijke aantal van 700. Raadslid Pieter-Jan de Baat betoogde dat door het aantal te verhogen er ook meer sociale huurwoningen kunnen worden gebouwd. De fracties van CDA, Forza! en CDVP steunden het initiatief van de VVD en dienden daarom mede het amendement in.

Wethouder Adam Elzakalai van Ruimtelijke Ordening reageerde afwijzend op het pleidooi van zijn eigen VVD. Volgens hem wil corporatie Ymere niet meer dan 450 huizen bouwen in het gebied. Als de gemeenteraad niet akkoord zou gaan, kan de verkoop van de huizen met tenminste een half jaar worden vertraagd, zo stelde de wethouder.

Raadslid De Baat vond het een slechte zaak dat een corporatie het aantal te bouwen woningen bepaalt. Volgens hem is het aan de raad om de kaders voor een bouwplan te stellen. Wat de VVD’er betreft moet er opnieuw worden onderhandeld over Victoriapark.

De discussie leidde ertoe dat het amendement werd ingetrokken en dat de raad er deze week opnieuw over gaat praten. Dat gebeurt wel achter gesloten deuren.

Bron: HC Nieuws.