Geen bemiddeling bij Hart van Zwanenburg

HOOFDDORP De gemeente is niet van plan mediation in te zetten om tegenstanders van het jongste plan voor Hart van Zwanenburg te bewegen niet naar de Raad van State te stappen. Dat zei wethouder Adam Elzakalai van Ruimtelijke Ordening donderdag bij de stemmingen in de gemeenteraad.

Raadslid Anneke van der Veer kwam donderdag met een motie waarin het college wordt opgedragen in gesprek te gaan met Zwanenburgers die tegen de plannen zijn voor de nieuwe Lidl. Volgens haar moet alles uit de kast worden gehaald om een procedure bij de Raad van State te voorkomen. Dat zou namelijk opnieuw forse vertraging betekenen bij de realisatie van het nieuwe dorpshart. Van der Veer zei dat de bezwaarmakers een goede kans maken om gelijk te krijgen.

Wethouder Elzakalai vond dat nogal voorbarig. Hij vond de motie helemaal niet nodig omdat de gemeente voortdurend in overleg blijft, ook met de tegenstanders. Die toezegging was voor een meerderheid van de raad voldoende. De motie van Van der Veer kreeg slechts steun van het CDA en de CDVP.

De voltallige gemeenteraad stemde uiteindelijk in met het bestemmingsplan voor het nieuwe dorpshart van Zwanenburg. Volgens de raad is het van groot belang dat Zwanenburg snel een bruisend dorpshart krijgt.

PvdA-fractievoorzitter Chris Vonk zei te hopen dat de vaststelling van het plan niet meer verdeeldheid zal zaaien in Zwanenburg. Hij doelde daarmee op berichten dat voor- en tegenstanders van het bestemmingsplan fel tegenover elkaar staan.

Bron: HC Nieuws.