Gesprek over inzet reddingsbrigade

HOOFDDORP Er komt binnenkort een gesprek tussen vertegenwoordigers van de Reddingsbrigade Heemstede en de gemeente Haarlemmermeer. Onderwerp van gesprek wordt het (mogelijk) inzetten van vrijwilligers op de stranden van de recreatieplassen Toolenburgerplas en Haarlemmermeerse Bos.

Via de motie werd de burgemeester opgeroepen zo snel mogelijk met maatregelen te komen. Toen de portefeuillehouder veiligheid toezegde te gaan overleggen met een reddingsbrigade over mogelijke samenwerking, besloten beide partijen de motie (nog) niet in te dienen.

Voordat het gesprek plaatsvond, deed zich echter opnieuw een zwemincident voor, nu bij de grote plas in het Haarlemmermeerse Bos. Een zwemmer moest uit het water gehaald worden, werd langdurig gereanimeerd en vervolgens in kritieke toestand naar het ziekenhuis vervoerd. Volgens de laatste berichten (dinsdagmiddag 20 juni) is het slachtoffer nog in leven.

Voor de CDVP was het tweede incident reden om schriftelijke vragen te stellen en te verzoeken om versneld aan de slag te gaan met gesprekken en/of maatregelen. “Het wordt tijd voor actie”, motiveerde Anneke van der Helm haar vragen.

Die komt er nu, want maandag is er een gesprek tussen Reddingsbrigade en gemeente om te kijken wat de vrijwilligers van de brigade voor Haarlemmermeer kunnen betekenen. De gemeente zelf gaat binnenkort waarschuwingsborden in twee talen bij de recreatieplassen plaatsen. Via de borden wordt onder andere gewezen op de gevaren van het zwemmen in het diepe water.

De Reddingsbrigade Heemstede heeft overigens al aangeboden daar waar mogelijk te assisteren tijdens drukte bij een van de recreatieplassen.

Bron: HC Nieuws.