VVD kritisch over verhoging parkeertarieven

HOOFDDORP – Coalitiepartij VVD toonde zich donderdagavond erg kritisch over het collegevoorstel om de parkeertarieven in de gemeente volgend jaar met 11 procent te verhogen. VVD-raadslid Jurgen Nobel trakteerde zijn eigen wethouder Derk Reneman van Verkeer en Vervoer zelfs op een ‘oranje kaart’.

Aan het einde van het debat weigerde Nobel na een verzoek van HAP-raadslid Johan Rip om de oranje kaart in te trekken. De VVD gaat op korte termijn technische vragen stellen over de parkeertarieven. Het hangt vervolgens van de antwoorden van het college af of de liberalen volgende week akkoord met het voorstel.

Jurgen Nobel stelde dat het voorstel om de parkeertarieven te verhogen slecht onderbouwd was. Volgens hem heeft het college ook geen enkel inzicht gegeven over het enorme tekort aan parkeerinkomsten over vorig jaar. De kritische houding van Nobel kreeg veel waardering van zijn JOVD-collega’s op de publieke tribune, die fel tegen elke verhoging van de parkeergelden zijn.

De VVD kreeg in het debat steun van de fracties van Forza! en de CDVP. Forza!-fractievoorzitter Paul Meijer gaf de wethouder geen oranje maar een rode kaart. Als de parkeertarieven worden verhoogd, dreigen winkeliers hun zaak te moeten sluiten, aldus Meijer.

Wethouder Reneman kreeg wel de volledige steun van de andere coalitiepartijen HAP, PvdA en D66. HAP-raadslid Rip wees fijntjes op het coalitieakkoord, waarin partijen hebben afgesproken dat tekorten in de parkeerinkomsten moeten worden gedekt door de tarieven te verhogen.

Bron: HC Nieuws.