KiesDichtbij: Geef groen de ruimte in de polder (stelling)

HOOFDDORP – De lijsttrekkers van de politieke partijen die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Haarlemmermeer op 19 maart geven de komende weken hun mening over een aantal stellingen. Natuurlijk mogen ook de meeschrijvers van Dichtbij hun licht hier over laten schijnen. Deze week deel 9: ‘Geef groen de ruimte!’

Vorige week ging de stelling over ‘meer blauw op straat’ in Haarlemmermeer. Er werd flink wat gediscussieerd, maar uiteindelijk bleken de Dichtbij-bezoekers redelijk eensgezind: 83 procent van de stemmers was voorstander van meer blauw op straat. Dit kwam overeen met de meerderheid van de lijsttrekkers. Deze week een nieuwe stelling: Geef groen de ruimte.

KiesDichtbij | Stelling: Geef groen de ruimte in Haarlemmermeer
De polder wordt steeds meer gevuld met wegen, huizen, bedrijven en kantoren. Daarmee wordt de natuur steeds meer onder druk gezet. Een goede zaak? Is er nog wel genoeg ruimte voor de natuur in Haarlemmermeer? De stelling luidt hierom deze week: Geef groen de ruimte!

Wat vindt de politiek?
Enkel ChristenUnie-SGP is het oneens met de stelling dat er meer ruimte moet komen voor groen in de Haarlemmermeer. De keuze voor ‘oneens’ is wel enigszins vertekenend, gezien de toelichting van Van Bezooijen: “Natuurlijk zijn we voor groen, maar toch geldt ook hier: Alles met mate. Dat geldt naar beide zijden.” In onze wekelijkse ‘Mattermap’ hebben wij alle reacties van de elf lijsttrekkers overzichtelijk in kaart gebracht:

Bron: Dichtbij.