Kandidaat voor de nieuwe raad: Barbara Bendervoet

HOOFDDORP – ‘Kandidaat voor de nieuwe raad’ is een rubriek in aanloop naar de komende gemeenteraadsverkiezingen. Over nieuwe kandidaten die niet eerder raadslid zijn geweest. In deze aflevering 10 vragen aan CDVP-kandidaat Barbara Bendervoet.

Barbara (27 jaar) is geboren en getogen Hoofddorpse en staat op plek 4 van de Christen-Democratische Volkspartij (CDVP). Zij studeert Rechten aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Naast haar studie werkt zij parttime als teamleider.

Waarom heb je je kandidaat gesteld voor CDVP?
Al vanaf jonge leeftijd ben ik geïnteresseerd in de politiek. Dit is mij van huis uit met de paplepel ingegoten. Ik deelgenomen aan het Nationaal Jeugddebat (NJR) en was ik voorheen lid van JOVD Haarlemmermeer e.o. Ik wil graag meer betekenen voor de maatschappij en mij hiervoor inzetten. Zeker in deze moeilijke tijden van bezuinigingen is het belangrijk dat er richting wordt gegeven aan het politieke klimaat. Toen ik gevraagd werd voor de CDVP heb ik er niet een lange bedenk tijd voor nodig gehad. Deze partij heeft een duidelijke lijn en een visie, maar ook oog voor de medemens.

Wat zijn jouw favoriete onderwerpen in de politiek? En welk onderwerp wil je komende raadsperiode graag aanpakken?
De onderwerpen die mijn extra aandacht hebben zijn veiligheid en zaken die betrekking hebben op jongeren. Denk bijvoorbeeld aan jeugdzorg, onderwijs en sport. Ik wil mij de komende raadsperiode hard maken voor een veiliger Haarlemmermeer. Het gaat mij hierbij bijvoorbeeld om onveilige situaties die kunnen ontstaan bij fietsenstallingen, door onvoldoende licht. Te denken valt ook aan kruispunten, waar veel scholieren gebruik van maken, en waar het zicht onvoldoende is voor overige weggebruikers. Op dit vlak valt er nog genoeg te verbeteren en kunnen we met kleine aanpassingen, zoals meer verlichting, een groot verschil maken. Wat betreft jongeren vind ik het belangrijk dat ze hun weg vinden in de Haarlemmermeer. Sport en spel moeten bereikbaar blijven voor iedereen. Het is de manier om een ieder te verbinden en daarmee te versterken.

Wat draag jij bij aan de maatschappij?
De maatschappij zijn jij en ik, wij samen. Mijn bijdrage aan de maatschappij is het klaar staan, motiveren en enthousiasmeren van anderen. Ervoor elkander te zijn en te luisteren naar wat een ander te zeggen heeft. Door te luisteren kun je beter anticiperen en toepassen in hetgeen echt aan je gevraagd wordt.

Wat is je belangrijkste (vak)prestatie tot nu toe?
Mijn belangrijkste prestatie tot nu toe is mijn opleiding Rechten en de daaraan gerelateerde werkervaring die ik heb opgedaan in de afgelopen jaren. Hierdoor heb ik meer inzicht gekregen in wet- en regelgeving en ben ik in staat om mensen met juridische geschillen bij te staan.

Welk boek heb je voor het laatste gelezen?
Ik moet bekennen dat dit toch al enige tijd geleden is. Voor mijn ontspanning doe ik liever wat anders dan het lezen van een boek. Mijn laatste boek is waarschijnlijk The Lost Symbol van Dan Brown.

Als Barbara Bendervoet een automerk zou zijn, welke is dat? En waarom?
Wat een leuke vraag, zeker nu ik auto’s erg leuk vind! Dan zou ik zeggen een BMW 6 serie of een Mercedes 550 getuned (AMG). Een zakelijke uitstraling, maar onder de motorkap een robuuste en pittige motor.

Hoe vaak Google jij jezelf? Echt waar?
Nog niet gedaan.. waarschijnlijk een beetje terughoudend voor wat ik aantref of juist niet. Wellicht komt dat moment nog en anders, laat anderen mij maar googelen.

Wiens baan zou jij absoluut niet willen?
Lastige vraag omdat je nooit weet waar je ooit nog eens terecht komt. Een baan waar ik mezelf niet snel in terug zie is als griffie bij de Raad. Het lijkt mij ontzettend moeilijk om over verscheidene besproken onderwerpen een mening te hebben maar je te moeten distantiëren van de discussie, aangezien de griffie zich hier niet over kan uitlaten.

Vertel iets verrassends over jezelf.
In mijn vrije tijd en als ontspanning ben ik graag aan het dansen. Heerlijk om dan even te kunnen ontspannen en bezig te zijn met beweging.

Waar kunnen de kiezers jou online bereiken?
Kiezers kunnen mij op verschillende manieren bereiken via social media zoals Twitter en LinkedIn. En per e-mail: [email protected].

Bron: Dichtbij.