KiesDichtbij: Hondenbelasting is oneerlijk (stelling)

HOOFDDORP – De lijsttrekkers van de politieke partijen die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Haarlemmermeer op 19 maart geven de komende weken hun mening over een aantal stellingen. Natuurlijk mogen ook de meeschrijvers van Dichtbij hun licht hier over laten schijnen. Deze week deel 7: ‘Hondenbelasting is oneerlijk!’.

Vorige week ging de stelling over de groei van luchthaven Schiphol. Er werd fanatiek gestemd en gediscussieerd door Haarlemmermeerse politici en Dichtbij-bezoekers. Nu is het tijd voor een nieuwe stelling!

KiesDichtbij | Stelling: Hondenbelasting heffen is oneerlijk!
In Haarlemmermeer moeten hondenbezitters belasting betalen voor hun viervoeter. Het tarief voor 2013 was 77 euro per hond. Maar is dat wel eerlijk ten opzichte van andere inwoners? Er bestaat bijvoorbeeld ook geen belasting voor andere dieren. Deze week luidt de stelling daarom: ‘Hondenbelasting heffen is oneerlijk’

Wat vindt de politiek?
Drie van de elf partijen die deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Haarlemmermeer zijn het EENS met de stelling. Forza!, SRH en EEN Haarlemmermeer verzetten zich tegen de hondenbelasting. Hondenbezitters zouden gediscrimineerd worden door de hondenbelasting, die tevens gebruikt zou worden om gaten in de begroting te dichten.

De overige acht partijen zijn het ONEENS met de stelling en dus voorstander van het heffen van de hondenbelasting voor hondenbezitters in Haarlemmermeer. Zij wijzen op het feit dat het geld dat binnenkomt ook daadwerkelijk wordt gebruikt aan het uitvoeren van het hondenbeleid, zoals hondenuitlaatgebieden, speciale prullenbakken en handhaving. Herman Tuning (GroenLinks): “De vervuiler betaalt!”

Zie hier de reacties van de lijsttrekkers van Haarlemmermeer:

Bron: Dichtbij.