Motie van treurnis over schrappen debat verworpen

HOOFDDORP – Een motie van de meeste oppositiepartijen om een gevoel van treurnis uit te spreken over het schrappen van het debat over het zendmastbeleid heeft donderdagavond geen meerderheid gekregen in de gemeenteraad. Zoals verwacht stemden de coalitiepartijen VVD, CDA, D66 en PvdA tegen.

Diezelfde coalitiepartijen kozen er 23 januari voor om het langverwachte debat uit te stellen, omdat er eerst bij verschillende instanties een reactie is gevraagd op de vele bezwaren die bij de gemeente zijn ingediend tegen het nieuwe zendmastbeleid. Zo’n 80 inwoners kwamen daardoor voor niks naar het raadhuis.

Er ontstond wel een spontane discussie tussen raadsleden en inwoners in de Burgerzaal. Raadsleden van met name GroenLinks, HAP , CDVP en Forza vonden dat de gemeenteraad haar taak als volksvertegenwoordiger heeft verzaakt door het debat te schrappen. Inwoners hadden het recht om te horen wat de politieke partijen op dit moment over de kwestie denken, zo stellen ze.

De coalitiepartijen zagen de motie vooral in het licht van de naderende raadsverkiezingen. Ze noemden het een unicum dat een democratisch genomen beslissing van de gemeenteraad opeens als treurnis moest worden opgevat. De fracties vonden de motie uitsluitend ‘voor de bühne’, omdat er toch nooit een meerderheid voor zou zijn.

Bron: HC Nieuws.