CDVP stelt spoedvragen over Antennebeleid

Hoofddorp, 21 januari 2014 – Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Haarlemmermeer heeft een verzoek aan de gemeenteraad gedaan om de raadsessie antennebeleid van a.s. donderdag 23 januari uit te stellen. Deze sessie was aangevraagd door de fractie van ChristenUnie-SGP.

Op 26 november jl. is de nota “Beleid masten voor antenne-installaties” vastgesteld. Het college geeft nu aan dat men reacties heeft ontvangen op deze nota, die vraagtekens zetten bij de landelijke wettelijke kaders waar in deze nota van wordt uitgegaan. Bovendien wil het college van burgemeester en wethouders ook een diepere en bredere benchmark uitvoeren onder andere gemeenten.

De CDVP heeft naar aanleiding van dit verzoek spoedvragen gesteld. Fractievoorzitter Anneke van der Helm-Chandansingh wil weten of de eerdergenoemde beleidsnota wordt ingetrokken. De CDVP is van mening dat door deze ontwikkelingen de aanvraag van KPN voor een vergunning van een zendmastinstallatie, locatie Zichtweg/Eugénie Prévinaireweg, nu niet verleend kan worden. Van der Helm wil weten of het college die mening deelt.

In het verkiezingsprogramma, dat de CDVP maandag jl. heeft uitgebracht, spreekt de partij zich uit tegen plaatsing van UMTS-masten in woonwijken. De CDVP vindt dat er ingezet moet worden op onderzoek naar minder schadelijke alternatieven.

Bron: Persbericht.