Wethouder doet onderzoek naar gevaarlijke oversteekplaats

HOOFDDORP – Wethouder Cees Loggen van Mobiliteit gaat onderzoeken waarom een oversteekplaats aan de Kruisweg na een opknapbeurt niet veilig is voor rolstoelgebruikers en mensen met een rollator. Hij heeft dat donderdag toegezegd na kritiek uit de gemeenteraad.

Vorige week meldden fractievoorzitter Anneke van der Helm van de CDVP en HAP-raadslid Betty Wensing al dat er problemen waren bij de oversteekplaats. Door een steile helling bij de stoepband zouden zich al valpartijen hebben voorgedaan. Wethouder Steffe Bak antwoordde toen dat de klachten hem niet bekend waren en dat de nieuwe situatie was afgestemd met de Belangengroep Gehandicapten Haarlemmermeer (BGH).

Naderhand bleek dat de gebiedsmanager in het centrum wel op de hoogte was van de problemen. De onveilige situatie wordt zo snel mogelijk verholpen. Eerst worden de gevaarlijke stoepbanden omgedraaid, zodat er geen helling meer is. Naderhand komen er compleet nieuwe banden.

Raadslid Wensing vroeg zich af waarom er bij de gemeente toch zo weinig rekening wordt gehouden met mensen met een beperking. Volgens haar is dit incident niet uniek, maar gebeurt het geregeld dat rolstoelgebruikers of mensen met een rollator problemen ondervinden als een gebied is opgeknapt.

Haar collega Van der Helm wilde samen met de HAP een motie indienen om de situatie aan de Kruisweg zo snel mogelijk te verdienen, maar aangezien het probleem breder bleek te liggen besloot zij dat voorstel aan te houden.

Bron: HC Nieuws.