‘Kruisweg snel weer veilig voor rolstoelgebruikers’

HOOFDDORP – De oversteekplaatsen op de opgeknapte Kruisweg in Hoofddorp worden snel aangepast voor veilig gebruik door rolstoelers en mensen met een rollator. Dat heeft de woordvoerster van wethouder Steffe Bak van Openbare Ruimte dinsdag laten weten.

Raadslid Anneke van der Helm van de CDVP meldde vorige week dat de oversteekplaatsen gevaarlijk zijn voor mensen die slecht ter been zijn vanwege de opstaande stoepbanden. Er zouden aan meerdere rolstoelgebruikers zijn gevallen. Volgens HAP-raadslid Betty Wensing gold dat ook voor mensen met een rollator.

Wethouder Bak zei verbaasd te zijn over de klachten. Volgens hem is de opknapbeurt van de Kruisweg gedaan in overleg met de Belangengroep Gehandicapten Haarlemmermeer (BGH).

Raadslid Van der Helm kwam deze week met een bericht dat de wethouder wel degelijk op de hoogte was van de problemen, omdat een en ander ter sprake is gekomen tijdens een wijkschouw in Hoofddorp-Oost.

De woordvoerster van de gemeente bestrijdt echter dat de wethouder is geïnformeerd. De wijkschouw was in Hoofddorp-Oost en de Kruisweg ligt in het centrum. Zijdelings is de kwestie wel gemeld, maar dat was volgens de woordvoerster niet aan wethouder Bak maar aan de gebiedsmanager. Die heeft direct actie ondernomen.

Op korte termijn worden de stoepbanden omgedraaid, zodat deze geen hobbel meer vormen voor rolstoelers en mensen met een rollator. Begin volgend jaar worden ze vervangen door speciale stoepbanden, zodat de oversteekplaatsen definitief veilig zijn, aldus de zegsvrouwe.

Bron: HC Nieuws.