Wethouder tijdens wijkschouw in september jl. al geïnformeerd over onveilige situatie Kruisweg

Hoofddorp, 6 december 2013 – Fractievoorzitter Anneke van der Helm-Chandansingh van de CDVP vroeg wethouder Bak afgelopen woensdag, 4 december, of hij op de hoogte was van de problemen van rolstoel- en rollatorsgebruikers bij het oversteken op de Kruisweg in het centrum van Hoofddorp.

De portefeuillehouder was verbaasd en gaf aan niet bekend te zijn met deze situatie. Verder vond hij het vreemd dat dergelijke gevaarlijke situaties zich voordeden. De Belangengroep Gehandicapten Haarlemmermeer (BGH) was immers geraadpleegd over de inrichting van de Kruisweg. En uit die hoek waren geen signalen gekomen over problemen bij het oversteken op de Kruisweg.

Tijdens een wijkschouw op 24 september jl. in Hoofddorp Oost is de wethouder echter al geïnformeerd over de klachten van rolstoel- en rollatorsgebruikers bij het oversteken op de Kruisweg. Als voorbeeld werd het zebrapad hoek Kruisweg en Nieuweweg aangehaald. De stoepbanden zijn daar niet verlaagd. Door de hele wijk zijn diverse oversteekplaatsen moeilijk toegankelijk voor mensen, die slecht ter been zijn. Alle klachten over de wijk zijn gebundeld en nog diezelfde dag overhandigd aan de wethouder.

Dat het College er nog niet aan toe is gekomen is om deze gevaarlijk situaties op te pakken, is één. Maar ontkennen dat dit niet gemeld is, is een tweede en onaanvaardbaar. De CDVP heeft hierover inmiddels een motie ingediend met het verzoek om met spoed deze problemen bij het oversteken op de Kruisweg op te lossen.

Bron: Persbericht.