Wethouder Bak doet niets met signalen uit gemeenteraad

Hoofddorp, 5 december 2013 – Fractievoorzitter Anneke van der Helm-Chandansingh van de CDVP vroeg wethouder Bak afgelopen donderdag, 4 december, of hij op de hoogte was van de problemen bij het zebrapad op de Kruisweg in het centrum van Hoofddorp.

Na de opknapbeurt zijn langs de rijweg banden geplaatst. Bij de aanleg is echter niet goed rekening gehouden met rolstoelgebruikers. Alle banden lopen naar de rijweg schuin af, maar het blijft meer een knik dan een talud. Rolstoelgebruikers hebben een langer schuin aflopend vlak nodig om van een hoger gedeelte naar een lager gedeelte te komen. Ook collega Wensing van de HAP maakte melding van gebruikers van rollators, die dezelfde problemen ervaren. Bij het zebrapad ontstaan nu gevaarlijke situaties waarbij zowel gebruikers van rolstoelen en rollators omvallen.

De portefeuillehouder was niet bekend met deze situatie, maar vond het vreemd dat dit gebeurde omdat de Belangengroep Gehandicapten Haarlemmermeer (BGH) geraadpleegd was over de inrichting van de Kruisweg.

Het College is te alle tijden verantwoordelijk voor de inrichting en veiligheid van de openbare buitenruimten. En als er gevaarlijke situaties zich voordoen moet er adequaat op gereageerd worden. Er was geen enkele toezegging van de portefeuillehouder dat hij nogmaals de situatie in ogenschouw zou nemen. U moet van wethouder Bak uw klacht maar bij de BGH aanmelden. Vooralsnog is hij niet van plan hier iets aan te doen.

Als volksvertegenwoordigers hebben wij de taak om het College te controleren, zodat ze haar werkzaamheden naar behoren doet. Aangezien de CDVP geen toezegging van de wethouder heeft dat hij met de meldingen iets doet, zal de CDVP met een motie komen om de oversteek bij de Kruisweg rolstoel- en rollatorvriendelijker te maken.

Bron: Persbericht.