CDVP lost belofte aan Stichting Leergeld in

Haarlemmermeer – De Maatschappelijke Beursvloer is een lokaal evenement waar maatschappelijke behoeften worden verhandeld: vraag en aanbod van vrijwilligerswerk in de meest brede zin van het woord.

Bedrijven, serviceclubs, scholen, maatschappelijke organisaties, vrijwilligersorganisaties en overheden ontmoeten elkaar. De sfeer is informeel en dynamisch. Doel: het maken van een match. Wat de een biedt, is voor de ander zeer gewenst. De matches hebben betrekking op menskracht, kennis, toegang tot netwerken, materiaal, faciliteiten en creativiteit. Bij voorkeur is de match tweerichtingsverkeer waardoor er een gelijkwaardig partnerschap ontstaat. Er wordt gehandeld op de Maatschappelijke Beursvloer, maar met gesloten beurzen.

Op vrijdag 1 november jl. heeft de CDVP drie matches gemaakt met Stichting Leergeld Haarlemmermeer tijdens de negende editie van Beursvloer Haarlemmermeer te Hoofddorp. In enkele minuten werd na de kennismaking duidelijk dat de CDVP een geschikte partner voor deze stichting zou kunnen zijn om samen te werken.

Leergeld Haarlemmermeer richt zich op schoolgaande kinderen van 4 tot 18 jaar van ouders met een beperkt inkomen. Leergeld vindt dat alle kinderen moeten kunnen deelnemen aan activiteiten binnen de school (bijvoorbeeld schoolreisje of schoolkamp) en buiten de school (onder andere door deelname aan sport, culturele of muzikale vorming), om zo te voorkomen dat kinderen in een sociaal isolement raken. Leergeld Haarlemmermeer wil graag voor alle kinderen gelijke kansen!

Eén van de afspraken was dat de CDVP 25 kerststukken zou maken voor de vrijwilligers van deze stichting. Deze eerste opdracht heeft de CDVP afgelopen maandag, 1 december, ingelost. Het resultaat ziet u op onderstaande foto.

Kerststukjes Leergeld aangepast

Wij wensen het bestuur en de vrijwilligers van Stichting Leergeld Haarlemmermeer alvast fijne feestdagen toe.

Nadere informatie Stichting Leergeld Haarlemmermeer: Website.