Raadsvragen van CDVP over gekozen locatie UMTS-mast

NIEUW-VENNEP – Raadslid Anneke van der Helm van de Christen-Democratische Volkspartij heeft het college schriftelijke vragen gesteld over de voorgenomen plaatsing van een 40 meter hoge UMTS-mast op de hoek van de Zichtweg en Eugenie Prévinaireweg in Nieuw-Vennep. Volgens haar kan de mast beter buiten bebouwd gebied worden neergezet.
De gemeente en telefonieaanbieder KPN zijn samen al geruime tijd op zoek naar een geschikte plek voor een UMTS-mast. De reden is dat het bereik in Getsewoud matig is. Mogelijk geschikte locaties vielen in het verleden om uiteenlopende redenen af. Gemeente en KPN lieten daarop samen hun oog vallen op de hoek van de Zichtweg en de Eugenie Prévinaireweg. Omwonenden zijn ontstemd dat ze daarvan door middel van een bericht in de Hoofddorpse Courant op de hoogte zijn gesteld. Namens hen liet bewoonster Leny Kroon dat kort geleden ook aan de gemeenteraad weten.

Van der Helm vindt dat de problemen niet op de bewoners van het betrokken gebied mogen worden afgewenteld. Zij vraagt zich af of de omwonenden voortaan wel goed worden geïnformeerd.

Bron: Hoofddorpse Courant.