Oud CDA-raadslid Gert Kroon fractiemedewerker CDVP

HOOFDDORP – Raadslid Anneke van der Helm, die kort geleden uit het CDA stapte en een nieuwe fractie onder de naam Christen-Democratische Volkspartij (CDVP) oprichtte, krijgt sinds kort steun van een oud-collega uit het CDA. Ex-raadslid Gert Kroon heeft zich bij Van der Helm gemeld om haar te helpen.

Kroon stapte vorig jaar op als raadslid, omdat hij het politieke werk destijds niet kon combineren met zijn drukke baan als directeur van zijn eigen technisch bedrijf. Hij zegt wel tijd over te hebben om Anneke van der Helm te helpen. “Ik was toevallig bij de raadsvergadering waarin Anneke zich afscheidde van het CDA. Ik vond dat ze een goed verhaal had. Ik was het wel met haar eens. Daarom wil ik haar graag een beetje op weg helpen.”

Van der Helm had Gert Kroon het liefst als fractieassistent willen inhalen, want dan had hij de CDVP ook in sessies kunnen vertegenwoordigen. Maar de Nieuw-Venneper had geen trek in een terugkeer in de politieke schijnwerpers. Hij is liever achter de schermen actief voor de CDVP. “Ik bereid stukken voor, zodat Anneke beslagen ten ijs kan komen in vergaderingen.”

Gert Kroon is ook bereid om bestuursvoorzitter te worden van de CDVP.

Bron: Hoofddorpse Courant.